eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A sorozatgyilkos vallomása: "Nincs bennem megbánás"

Nem bánta meg tetteit Alekszandr Picsuskin, a 48 ember meggyilkolásáért tavaly életfogytiglani börtönre ítélt orosz sorozatgyilkos. A férfi állítja: a börtönőrök egymás között nagy csodálattal beszélnek róla.

Alekszandr Piucsuskin a Tvoj Gyeny című bulvárlapban szerdán megjelent interjújában kijelentette: "Nincs bennem megbánás. Annyi energia és idő menne veszendőbe, ha megbántam volna. Nem, nem bántam meg".

Az is elmondta, hogy a börtönőrök nagyon tisztelik. "Tilos nekik beszélni velem, és kérdéseket feltenni, de hallom, ahogy egymás között nagy csodálattal beszélgetnek rólam" - mondta.

Az orosz sorozatgyilkos a bitcai parkerdőbe csalogatta áldozatait, többnyire idősebb, a társadalom perifériáján élő, és/vagy alkohollista embereket, ott megölte őket, majd holttestüket kutakba, csatornákba dobta.

Első áldozata egy barátja volt, akit 15 éve gyilkolt meg, mert az nem tartotta be a szavát. Mint mondta, attól, hogy elveszi valakinek az életét, erősnek, valósággal Istennek érezte magát.

Jelenleg Alekszandr Picsuskin a második az orosz sorozatgyilkosok sorában az áldozatok számát tekintve: 1992-ben 50 ember megöléséért halálra ítélték és kivégezték Andrej Csikatilót.

Alekszandr Picsuskint azért csupán életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, mert Oroszországban moratórium van érvényben a halálbüntetésre. Az első helyet azonban még megszerezheti: a bírósági tárgyaláson állította, hogy hatvan emberéletet oltott ki, ezért további több mint tíz esetben még folyik a nyomozás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×