eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Gyerekkori álmát valósítja meg az Oscar-díjas rendező

Argentínában forgatja új filmjét Francis Ford Coppola, mert úgy érzi, eljött az idő fiatalkori álmainak megvalósítására.

"Egyszer csak rájöttem, hogy egyre távolabb és távolabb kerültem eredeti szándékaimtól. Így most feltettem a kérdést: vajon miért is nem készítek olyan filmeket, amilyeneket 18 éves koromban akartam? És meg is fogom csinálni" - nyilatkozta az új Buenos Aires-i rezidenciáján berendezkedett 68 éves, ötszörös Oscar-díjas filmrendező.

Argentínába nem csak az alacsonyabb produkciós költség vonzotta Coppolát. A XX. század elején nagy számban érkeztek e földre elszegényedett olasz családok, a fővárosban egész kolóniát alkotva, amely a La Boca nevet kapta.

A filmes azonnal otthon érezte magát ezeken az utcákon, s tökéletes helyszínt talált forgatókönyve megvalósításához.

Az új filmeposz A keresztapához hasonlóan egy olasz emigránscsalád történetét dolgozza fel. A Tetro címet viselő dráma egy híres karmester két fiáról szól, és mai környezetben játszódik.

"Sok olasz család vándorolt ki Argentínába vagy az Egyesült Államokba, és gyakran előfordult, hogy egy családon belül a testvérek élete különböző irányt vett" - magyarázta a rendező, aki számos párhuzamot talált az amerikai és argentin olaszok sorsában.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×