eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Maffiaellenes áruház nyílt Palermóban

Maffiaellenes áruház nyílt Palermóban: kizárólag olyan kereskedők termékekeit kínálják megvételre, akik fellázadtak a maffia ellen, és nem hajlandók védelmi pénzt fizetni.

Kétszáznegyvenegy kereskedő csatlakozott az Addio Pizzo (Isten veled, védelmi pénz) bizottsághoz, amely az áruházat megnyitotta Palermo központjában.

"Aki nálunk vásárol, annak tudnia kell, hogy azzal semmiképpen sem támogatja közvetve a maffiát. Itt az ideje, hogy fogyasztói mozgalmat hozzunk létre, amely nem akarja többé támogatni a szervezett bűnözést" - idézte a La Repubblica című római napilap a 29 éves Fabio Messina kerekedőt.

A projekt kezdeményezőjét, amelynek jelszava: "változtasd meg fogyasztási szokásaidat a maffia rovására".

A Confesercenti, az olasz kis- és közepes vállalkozások szövetségének legújabb adatai szerint Palermóban csaknem valamennyi eladó vagy kereskedő védelmi pénzt fizet a maffiának.

A szövetkezet a november elején letartóztatott Salvatore és Sandro Lo Piccolo maffiavezérek feljegyzéseire hivatkozott, amelyben vállalkozók, kereskedők és "szabadúszók" százai szerepelnek, akik havonta rendszeresen fizettek védelmi pénzt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×