INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Mobilt kapnak a jó tanulók

InfoRádió / MTI
Bár a New York-i iskolákban tilos mobiltelefont használni, a város most mégis 2500 készüléket oszt szét a jó jegyeket szerző és példás magatartású diákok között.

A program révén Joel Klein, a városvezetés oktatási felelőse azt szeretné megtudni, hogy a hátrányos helyzetű városrészek tanulóit motiválja-e ez a fajta ösztönzés és jutalmazás a jobb eredmények elérésében.

A kísérleti program hét, "tűzfészeknek" tartott iskolában indul el - számolt be a The New York Times. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok egy mobiltelefont kapnak, 130 perc lebeszélhető idővel.

Amennyiben ezt követően is jó jegyeket szállítanak, további ingyenpercekhez jutnak. A tanárok és a felügyelők sms-eket küldhetnek a tanulóknak, hogy felhívják figyelmüket a rájuk váró feladatokra és tesztekre.

Klein határozottan visszautasította azokat a kritikákat, amelyek szerint a tanárok ezzel a saját maguk által felállított mobiltilalmat kérdőjelezik meg. "Kosárlabdázni is csak a tanítás után, és nem a matekórán lehet" - mondta.

A címlapról ajánljuk