eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Partikkal ünneplik válásukat a szaúd-arábiai nők

Egyre több szaúdi asszony ad nagyszabású partit kizárólag nők számára abból az alkalomból, hogy sikerült elválnia. A muzulmán királyságban a házasságok 35 százaléka felbomlik, ami közel duplája a hat évvel ezelőtti válások számának.

Divat lett a nők által rendezett válási parti Szaúd-Arábiában. Egyre több asszony próbálja ugyanis így megünnepelni, hogy sikerült véget vetni házasságának. Van olyan, aki hatalmas rendezvénytermet bérel, amelyben egyébként lakodalmakat szoktak tartani.

"Száz meghívókártyát küldtem szét a barátnőimnek és nőrokonoknak" - nyilatkozott az Al-Rijád című lapnak egy 29 éves asszony, aki már nagyon készül megünnepelni, hogy három évig tartó válóper után megszabadult a férjétől.

A 24 éves Navvaf Abdullah elmondta, a házassága olyan volt, mint egy rémálom, és minden ismerősével meg akarja osztani az örömét, hogy végre vége van. "Azért is szervezem a partit, mert meg akarom mutatni, hogy jól vagyok, fiatalnak és szépnek érzem magam és senkinek a részvétére nincs szükségem" - mondta a frissen elvált asszony.

Szaúd-Arábiában az elvált nőknek gyakran nehezebb a dolguk, mint a férfiaknak. Egyedülállóként számos bürokratikus problémába ütköznek, sokan hazaköltöznek a szüleikhez.

A muzulmán királyságban a házasságok 35 százaléka felbomlik. 2002-ben még 19 százalék volt a válási ráta. A közel-keleti arab országban a férfiaknak egyszerre négy feleségük lehet.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×