eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Emberi maradványok a tartályban: "belenyúlt, és nyálkás anyagot érzett"

Egy ausztrál férfi 23 éven keresztül egy tartályban tartotta felesége maradványait, miközben azt állította, hogy a nő elhagyta őt. A gyilkossággal vádolt férfi tárgyalása szerdán kezdődött.

1983 októberében veszett nyoma Edwina Boyle-nak, egy Ausztráliába kivándorolt brit nőnek. Férje, Frederick William Boyle azt állította, hogy a nő egy kamionsofőr kedvéért elhagyta őt és két gyermekét.

A rejtélyre Edwina Boyle eltűnése után 23 évvel, 2006-ban derült fény, amikor a férfi veje a melbourne-i ház kertjében tett rendet. Az udvaron volt egy tartály, amely Frederick Boyle állítása szerint csak ragasztót tartalmazott immár 14 éve, Michael Hegarty ezért úgy döntött, hogy kinyitja, és kitakarítja.

A férfi azonban nagy meglepetésére a tartályban női ruhákat, valamint egy zsákot talált, és egy hasonló zsákra lelt a ház garázsában lévő szemetesben.

A zsákból kellemetlen szag áradt, majd a férfi kíváncsiságból belenyúlt, és nyálkás anyagot érzett a zsákban.

Michael Hegarty egy lábcsontot húzott ki, majd egy koponyát és több más csontot is talált a zsákban - hangzott el a bírósági tárgyaláson.

A halottkém a maradványok és a fogászati papírok alapján azonosította, hogy Edwina Boyle testét találták meg. A vizsgálat szerint a nő egy fejlövés következtében vesztette életét.

A gyilkossággal vádolt Frederick William Boyle azt mondta a bíróság előtt, hogy nem ő ölte meg feleségét.

Ügyvédje hangsúlyozta: azt nem tagadják, hogy a férfi hamisan állította, hogy felesége elhagyta, de azt nem ismeri be, hogy megölte a nőt. Nem volt indítéka a gyilkosságra, de másoknak lehetett - tette hozzá.

Az ügyész kiemelte, hogy a férfi nem jelentette be a nő eltűnését, még annak Nagy-Britanniában élő rokonait sem értesítette.

A férfi gyorsan megszabadult felesége ruháitól, felvette annak fizetését, majd egy nappal az állítólagos eltűnése után már magához költöztette szeretőjét - tette hozzá az ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×