INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

"Nem lehetett véletlen" Heath Ledger halála

Infostart / InfoRádió
Nem valószínű, hogy Heath Ledger véletlenül adagolta volna túl magát gyógyszerekkel - állítja New York állam rendőrségének vezető orvosszakértője. Michael Baden szerint a színész szobájában talált gyógyszerekből több mint egy tucatot be kell venni ahhoz, hogy halált okozzanak, ennyit azonban senki sem vesz be ok nélkül.

Nem találtak illegális szereket a tragikus sorsú Heath Ledger New York-i apartmanjában a rendőrök, csak hatféle, receptre kapható gyógyszert: altatókat, szorongásoldókat és antihisztamin hatóanyagú tablettákat.

A színész halála ügyében megszólalt New York állam rendőrségének vezető orvosszakértője, Michael Baden is, aki szerint nem lehetséges, hogy a 28 éves korában elhunyt ausztrál színész véletlenül adagolta volna túl magát.

A szakértő elmondta: az ilyen gyógyszerekkel is túladagolhatja magát az ember, de nem akkor, ha eggyel vagy kettővel vesz be többet az előírtnál. Tíz-húsz darab tabletta okozhat halált, ennyit pedig senki sem nyel le véletlenül.

Heath Ledger a hírek szerint tüdőgyulladásban szenvedett, amikor meghalt. Michael Baden úgy véli: ha betegsége okozta volna halálát, azt már az első boncolás is megállapította volna, a színész tüdeje ugyanis tele lett volna vízzel.

Az első, szerdán elvégzett vizsgálat ugyanakkor nem hozott biztos eredményt, így a szakértők szerint további két hétbe is beletelhet, mire minden kétséget kizáróan meg tudják állapítani, hogy mitől halt meg a Brokeback Mountain - Túl a barátságon sztárja.

Nem szippantott

A korábbi jelentések arról is beszámoltak, hogy Heath Ledger holtteste közelében egy összecsavart húszdollárosra bukkantak a rendőrök. A bankjegyen elvégzett vizsgálatok azonban nem igazolták azt a feltételezést, hogy azzal a színész drogot szippantott volna.

A sajtó és barátai még mindig azt találgatják, vajon mi vezethetett a színész halálához. Közrejátszhatott, hogy Heath Ledger kedve az utóbbi időben meglehetősen borús volt, szorongott, és még pihenni is képtelen volt.

"A múlt héten átlagosan két órát aludtam éjszakánként. Folyton gondolkodtam. A testem már kimerült, de az agyam még mindig hajtott" - mondta novemberben a New York Times című napilapnak Heath Ledger, aki akkoriban fejezte be a munkát legutolsó filmjében, a "The Dark Night" című Batman-moziban.

Ismerősei szerint elképzelhetetlen, hogy a színész szándékosan dobta volna el az életét, annak ellenére, hogy az utóbbi időben sok volt a problémája: például, mióta tavaly szeptemberben szakított barátnőjével, Michelle Williamsszel, nem láthatta annyiszor közös kislányukat, ahányszor szerette volna.

A címlapról ajánljuk