eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tom Hanks, a "Vörös Elvis"

Már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, és most végre eljött az ideje, hogy Tom Hanks megvalósítsa tervét. A halhatatlan Forrest Gump megszemélyesítője filmet forgat Dean Reed amerikai rock-énekes, filmsztár, kommunista békeharcos életéről Comrade Rock-star (Rocksztár elvtárs) címmel.

Tom Hanks három évvel ezelőtt vásárolta meg a különös, mitikus figura életének megfilmesítési jogát és a forgatás hamarosan elkezdődik Berlinben.

Dean Reed 1938-ban született a Colorado állambeli Denverben. Rock, country és gospel-felvételei is sikeresek voltak, az 1960-as években Dél-Amerikában, ahol egy időre letelepedett, valóságos szupersztárnak számított.

Közben Olaszországban több "spagetti-westernben" is szerepelt, a jóképű, kék szemű fiatalember. Az Egyesült Államok vietnami háborúja idején bekapcsolódott az amerikai békemozgalmakba, 1970-ben azzal vált híressé, hogy a Fehér Ház előtt kimosta az amerikai zászlót.

1972-ben az NDK-ba költözött, ahol örömmel fogadták és minden lehetséges privilégiumot megadtak neki. Az énekstílusa és politikai nézetei miatt "Vörös Elvisnek" is nevezett Reed zenéjét és tehetségét a marxista ideálok szolgálatába állította.

1986-ban megdöbbenést keltett az amerikai CBS televíziónak adott nyilatkozata, amelyben megvédte a Berlini Falat és támogatta a Szovjetunió afganisztáni beavatkozását.

Hat héttel később halva találták a brandenburgi házához közeli tóban. Hivatalosan balesetről beszéltek, de sokan gondoltak öngyilkosságra is, a család feltételezése szerint azonban meggyilkolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×