eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horogra akadt Lendvai volt kampányfőnöke

Elfogták Csonka Gábort, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető volt kampányfőnökét Budapesten - közölte több internetes portál.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője annyit mondott, hogy a PMRFK nyomozói Cs. Gábor tárnoki lakost nem állampolgári bejelentés alapján fogták el, hanem rendőri intézkedés eredményeként.

A férfit előállították, átadása a büntetés-végrehajtásnak jelenleg folyamatban van - fűzte hozzá.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Cs. Gábort három év börtönre ítélte a bíróság, büntetését december 19-én kellett volna megkezdenie. Mivel ezt nem tette meg, az elővezetési kísérletek pedig eredménytelenek voltak, január 3-án elfogatóparancsot adott ki ellene a büntetés-végrehajtási bíró.

Csonka Gábort tavaly nyáron vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt ítélték el.

Lendvai Ildikó volt kampányfőnöke 2003-ban ötmillió forint kenőpénzt vett át két építési vállalkozótól, hogy közbenjárása révén a VI. kerületi vagyonkezelő kifizesse nekik a csaknem ötvenmillió forintnyi elismert számlatartozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×