eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kiszabadult az orosz bosszúálló

Csökkentették a büntetését annak a férfinak, aki meggyilkolt egy légiirányítót. Az orosz férfi azért végzett az egyik svájci repülőtér munkatársával, mert családja meghalt egy légi balesetben.

Egy teherszállító géppel ütközött össze a levegőben az a személyszállító repülő, amelyen Vitalij Kalojev felesége és két gyermeke is utazott. Mindhárman meghaltak a Dél-Németország fölött történt a balesetben.

A 2002-es tragédia idején egyedül Peter Nielsen volt szolgálatban. Később őt és három kollégáját is bűnösnek találták az esetben: a bíróság szerint hanyagul végezték munkájukat, amikor a baleset történt.

Az ítélet kihirdetése után Vitalij Kalojev Svájcba utazott, de nem azért, hogy végezzen a vétkes légiirányítóval, hanem, hogy bocsánatkérést csikarjon ki belőle.

Peter Nielsennek azonban esze ágában se volt megkövetni a gyászoló férjet és apát, aki ezen feldühödve megölte a légiirányítót.

A férfit a gyilkosság miatt eredetileg nyolc évre ítélte a bíróság, egy újabb, múlt heti bírói döntés azonban lecsökkentette büntetését: Vitalij Kalojevet már szabadon is engedték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×