eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az orangutánok is a szőkéket szeretik

Összezördült a gondozóival a hollandiai állatkert orangutánja. Sibu ugyanis egyszerűen nem hajlandó elfogadni a férfi gondozókat, és a nők közül is kizárólag a szőke, tetovált ápolókat tűri meg.

Két éve, amikor Sibu az apenheuli majomparkba került, az állatkert vezetői azt remélték, hogy jó néhány kis orangutánt nemz majd, de csalódniuk kellett; Sibut egyáltalán nem érdeklik a fajtársai.

"Kergeti őket vagy rájuk se fütyül; esze ágában sincs végezni a dolgát" - panaszkodott a park szóvivője.

Sibu az orangután lányok helyett a női gondozók iránt érdeklődik - de közülük is kizárólag a szőkék izgatják. Ez ugyan igaz más orangutánokra is, de Sibu ráadásul a tetoválásokért is megveszik - valószínűleg azért, mert a gondozója tele van tetoválásokkal, így azok szép emlékeket idéznek benne.

"Az orangutánoknak gyakran felkeltik bizonyos dolgok az érdeklődésüket. Sibu a tetoválásokhoz vonzódik" - magyarázta a park szóvivője.

A park munkatársai azonban még nem adták fel a reményt, hogy a 31 éves Sibunak egyszer majd lesznek utódai. Amikor ugyanis egy angliai állatkertben élt, még izgatta egy orangután nőstény. Gondozói most abban bíznak, hogy ha ismét összeeresztik őket, Sibu is megtalálja a szerelmet - és békén hagyja a szőke gondozónőket.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×