eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

"Legföljebb egy héttel élhette túl a katasztrófát"

Bár folytatódik a kutatás Steve Fossett után, szakértők szerint elképzelhető, hogy a kalandvágyó milliárdos már nincsen életben.

A legtöbb szakértő szerint Fossett legföljebb egy hétig maradhatott életben a sivatagban az után, hogy a gépe eltűnt. "Változatlanul nincs semmi életjel, nem kért segítséget, s ez nagyon rossz jel" - hangsúlyozta David McMullen, egy sivatagi túrákra szakosodott szervezet vezetője.

A Sivatagi Túlélők nevű csoport tagjai a legkeményebb területekre szerveznek túrákat, így pontosan tudjak, milyen esélyekkel vág neki valaki a sivatagnak. McMullen szerint Fossett vagy olyan súlyosan megsebesült, hogy nem képes életjelt adni magáról, vagy meghalt.

A 63 éves milliárdosnak szeptember 3-án veszett nyoma; repülőgépe a nevadai sivatag egyik lakott területektől távol elhelyezkedő tanyájáról szállt fel. Azóta nem tudni, mi történt a több repülési csúcsot is tartó, kalandvágyó Fossett-tel.

A milliárdos gépe pedig fel volt szerelve vészjelzővel, és maga Fossett is olyan szupermodern órát viselt, amely képes veszély esetén jelzést leadni. Az utána kutatók azonban semmilyen nyomon nem tudnak elindulni, mert semmilyen vészjelzés nem érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×