eur:
394.32
usd:
354
bux:
72730.78
2024. szeptember 18. szerda Diána

Kiröhögték a majmok miatt protestáló képviselőt

Majmok bosszantják és gúnyolják ki egy kenyai falu asszonyait: a cerkófok lerabolják a termést, amelyért a nők felelnek, akik nem tudják elzavarni a földekről a szemtelen tolvajokat.

A cerkófok élelmiszerhiányt okoznak a kenyai Nachuban, ezért a helyi képviselő az országos állatvédelmi szervezethez fordult segítségért, hogy annak munkatársai segítsenek kordában tartani az agresszív majmokat.

Paul Muitén azonban csak nevettek képviselőtársai, amikor a parlamentben beszámolt arról, hogy a cerkófok gúnyt űznek a falu asszonyaiból.

A nők a felelősek a gabona és a különböző termények gondozásáért és védelméért, a majmok azonban egyáltalán nem tartanak tőlük.

Csak az életerős férfiaktól félnek, az asszonyokat kövekkel dobálják meg és elkergetik a földekről.

A nachui nők mindent bevetettek már: megpróbáltak férfi ruhákat is ölteni, hogy becsapják a cerkófokat, azok azonban rájöttek a trükkre.

"Amikor azt terveztük, hogy elzavarjuk a majmokat, nadrágot és kalapot vettünk, hogy férfiaknak tűnjünk. De a majmok különbséget tudnak tenni közöttünk: nem futottak el, hanem a melleinkre mutogattak. Egyszerűen semmibe vesznek minket és tovább lopkodják a termést" - mondta az egyik helyi nő, Lucy Njeri.

Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×