eur:
394.1
usd:
354.24
bux:
72845.72
2024. szeptember 18. szerda Diána

Bíróság elé kerülhet, mert nem temettette el az anyját

A német temetkezési törvények megsértése miatt vizsgálatot indított a rendőrség egy férfi ellen, aki két évig nem temettette el halott édesanyját.

Az asszonyt 92 éves korában, a kedvenc karosszékében érte a halál 2005 júliusában. Az orvos annak idején megállapította, hogy az asszony természetes halált halt, és kiállította a halotti bizonyítványt.

Az asszony fia azonban nem jelentette be a halálesetet - és el sem temettette az anyját. A holttest két évig maradt a karosszékben, mikor a szomszédok végre értesítették a rendőrséget.

A fürstenfeldbrucki férfi azt vallotta a rendőröknek, hogy nem volt képes megmozdítani az anyja holttestét, és nem volt lelkiereje megszervezni a temetést, ezért hagyta az asszonyt a karosszékben. Be sem lépett azóta abba a szobába, tette hozzá, bár még mindig a közös lakásban él.

A rendőrség vizsgálatot indított ellene a német temetkezési törvények megsértése miatt. A német temetkezési törvény az egyik legszigorúbb a világon. Eszerint a halál beállta után 48 órát kell várni, utána azonban el kell temetni a halottat, méghozzá koporsóban, illetve hamvasztás esetén az urnát el kell helyezni a kolumbáriumban.

Ráadásul a temetés után 15-30 évvel a maradványokat exhumálni kell, a sírkövet pedig eltávolítani. A törvények betartása különösen a muszlimok számára nehéz, az iszlám előírásai szerint ugyanis a halottat a lehető leghamarabb el kell temetni; ha reggel halt meg, akkor már aznap délután. Ráadásul a hagyományok megkövetelik, hogy a halottnak örök nyugalmat kell biztosítani.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Nyugati elemzők szerint elérhette az egymillió főt az orosz-ukrán háború veszteségrátája (sebesültek és halottak összesen). Az orosz csapatok a Donbaszban és Kurszkban is ellentámadásba lendültek, ráadásul továbbra sem született döntés arról, hogy Kijev bevetheti-e a közepes és nagy hatótávolságú fegyvereket Oroszország területén, miközben Moszkva folyamatosan bombázza az országot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×