eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Remény és reménytelenség az eltűnt kislány ügyében

Nem Madeleine McCanntól származnak azok a vérminták, amelyeket abban az apartmanban találtak, ahonnan a kislány eltűnt 105 nappal ezelőtt. A szülők ugyanakkor nem nyugodhatnak meg, mert a nyomozás vezetője szerint más bizonyítékok azt valószínűsítik, hogy Maddie meghalt.

A vérminták több héttel ezelőtti felfedezése után sokan vélték úgy, hogy Madeleine McCannt nem rabolták el a portugáliai Praia da Luz-ban, hanem még a szobájában megölték.

A mintákat Birminghambe vitték elemzés céljából, és az első eredmények szerint a vérből kinyert DNS nem egyezik a kislányéval.

A minták minősége ugyanakkor meglehetősen gyenge, így a brit szakemberek csak 70 százalékban biztosak az eredményben, ezért újra megvizsgálják azokat, az újabb elemzésnek jövő hétre lesz eredménye.

Az angliai vizsgálat szerint a vérminta egy férfitól származik, aki a rendőrség szerint McCannék után szállt meg az apartmanban, és megvágta az ujját.

Noha ez a hír pozitív a család számára, a nyomozás vezetője tett arról, hogy a szülők ne reménykedjenek túlságosan. Olegario Sousa kijelentette: több bizonyíték is arra utal, hogy a kislány meghalt.

A rendőrtiszt arra nem tért ki, hogy mik ezek a bizonyítékok.

A négyéves Madeleine McCann május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz-ban lévő apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak a barátaikkal.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×