eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A kamerák előtt hal meg a zongorista

Adásba kerül augusztusban az a dokumentumfilm, amely egy Alzheimer-kóros, haldokló férfi utolsó napjait mutatja be. Malcolm Pointon történetét nyolc évvel ezelőtt már bemutatta a filmes, most az egykori zongorista felesége kérte fel, hogy örökítse meg férje halálát.

Malcolm Pointont 51 évesen támadta meg az Alzheimer-kór, betegségének történetét nyolc éve ugyanaz a Paul Watson vitte filmre, akit az egykori zongorista és egyetemi tanár felesége, Barbara megkért, hogy látogasson el újra hozzájuk, és rögzítse férje utolsó napjait.

A 66 éves Malcolm Pointon februárban hunyt el, a filmes - akit szinte testvérévé fogadott, annyira megkedvelte - pedig filmre vette a férfi halála előtti napokat, órákat, és azt a pillanatot is, amikor a betegség végül legyőzte.

"Mehetsz. A halál nem a vég, mert a szeretet tovább él" - mondta Barbara, aki megbetegedése óta életét a férje ápolására áldozta.

Van, akinek nem tetszik

Annak ellenére, hogy a felvételek kifejezetten az özvegy kérésére készültek, az egyik brit civil médiafigyelő szervezet, a Mediawatch vezetőjének kétségei vannak afelől, hogy a felvételeket lehet-e és érdemes-e bemutatni a televízióban.

A halál olyan méltóságteljes esemény, amit nem helyénvaló a tévét bámuló nézőknek megmutatni. Az a mód, ahogyan a csatornák beleavatkoznak minden emberi cselekedetbe, aláássa ezt a méltóságot - mondta John Beyer.

"Egyedül Barbara lelki ereje tart vissza attól, hogy sírjak Malcolm halála miatt. Õ kért meg rá, hogy vegyem filmre a keserű véget" - nyilatkozta a dokumentumfilmes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×