eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Ipari kamera buktatta le a chipstolvajt

Hal helyett a tortilla chipset kedveli egy különleges ízlésű sirály. S mivel azt nem lehet vadászni, megtanult lopni; szerencséjére kedvenc csemegéjét a kedvenc boltjában mindig ugyanazon a polcon tartják.

Igen különleges ízlése van annak a sirálynak, amelyet a bolt ipari kamerája buktatott le: kizárólag a tortilla chipset, abból is a méregerőset kedveli. Szerencsére könnyen megtalálja kedvenc csemegéjét, amelyet mindig ugyanazon a polcon tart a sarki bolt tulajdonosa.

A sirály naponta megjelenik, és addig ugrándozik egyik lábáról a másikra, míg a boltot ki nem nyitják az aberdeeni Castlegate-ben. Azután betotyog, és kiszolgálja magát.

Mivel menetrendszerűen mindig ugyanabban az időben jelenik meg, napi "bevásárlása" valóságos turistalátványosság lett; a vásárlók versenyeznek azért, ki fizetheti ki az aznapi chipsadagját.

"Mindenki imádja a sirály. Valami miatt mindig ugyanazt a fajtát választja" - mondta az egyik eladó. Sriaram Nagarajan szerint a sirály profi tolvaj; mindig megvárta, míg nincs vevő a boltban, ő pedig bement a pénztárgép mögé - olyankor csapott le.

Mihelyt megszerezte a zsákmányt, kirohan vele. A kinn várakozó sirályok és galambok segítenek neki kitépni a zacskót - ő pedig megosztja velük a chipset.

A brit madárvédelmi társaság szóvivője szerint a sirály valószínűleg véletlenül jött rá, hogy szereti az erős tortilla chipset; talán az utcán talált egy félig üres zacskót, amelyet aztán - szintén véletlenül - meglátott a bolt polcán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×