eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Életveszélyesre sikerült a párzás

Üveggyapottal kellett pótolni két teknős páncéljának egy részét, különben belepusztultak volna a durva párzási rítus következményeibe.

Életmentő műtétet kellett végrehajtani a két nőstény teknősön, az állatok páncélzatát az évek során annyira megviselte a durva párzás. A 100 éves Phoebe és az 50 éve Nagymama páncélzatának egy részét kellett pótolni üveggyapottal.

Bár köztudomású, hogy a teknősök nagyon durván párzanak, a két nőstény állapota még az állatorvost is megdöbbentette. Soha nem látott még teknősökön ilyen súlyos sérüléseket.

A párzási rítus során a begerjedt hímek keményen nekiütik a páncéljukat a nőstényekének, hogy így gyűrjék le őket. "A párzás nagyon stresszes a teknősöknél. Ahogy eljön a tavasz, a hímek valóságos megszállottá válnak, nem is esznek, a szexen kívül nem tudnak semmire gondolni" - magyarázta a hampshire-i teknőstársaság egyik munkatársa.

"Ez nagyon nehéz időszak a szomszédok számára is, mert a párzás igen nagy zajjal jár" - tette hozzá Maggie Bryant.

A társaság most próbál összegyűjteni ezer fontot, hogy kifizessék Phoebe és Nagymama páncéljának teljes helyreállítását.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×