eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Ki segített a katonából lett világsztárnak?

Bíróság elé állhat James Blunt, a brit énekes egykori producere ugyanis azt állítja: ő írta a sztár első albumának néhány slágerét.

A Los Angeles-i producer, Lukas Burton azt állítja, ő is dolgozott James Blunt első lemezének, a Back to Bedlamnek hat dalán még akkor, amikor az énekes csupán egy tehetséges, de csiszolatlan kezdő volt, ezért részt követel a számok után befolyt jogdíjakból.

James Blunt cáfolja, hogy a producernek köze lenne a számokhoz. Elmondta: néhány dalt akkor írt, amikor 1999-ben a brit hadsereg tisztjeként Koszovóban szolgált, párat pedig még 1989-ben, szülei házában vagy bristoli lakásában.

A 14 millió példányban fogyott Back to Bedlam kiadója, az EMI is azt szeretné, ha minél hamarabb rendeződne a helyzet, ezért a legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy hozzon döntést az ügyben.

Nyers volt és nevetséges

Az énekes és a producer közötti vita tényét az interneten hozta nyilvánosságra a sértett fél. Lukas Burton egy blogbejegyzésben leírta: egy közös nőismerősük közreműködésével találkoztak még 2001-ben.

A producer szerint az énekes anyaga akkor még nagyon nyers, nevetségesen direkt volt, és tisztán érződött rajta, hogy Blunt nem zenész.

Elismerte ugyanakkor, hogy rokonszenves volt neki a férfi, lányos hangja, és az addigi élettörténete, amely tökéletes háttérsztorit szolgáltatott édesbús dalaihoz.

Nem utalnak neki

Lukas Burton szerint az énekest, amikor aláírta új lemezszerződését, kötelezték arra, hogy szakítson meg vele minden kapcsolatot.

James Blunt, akinek első lemeze óriási siker lett, az év eleje óta nem kapja meg a dalok utáni jogdíjak összegét, és ez egészen addig így marad, amíg nem sikerül tisztázni a helyzetet, akár a bíróságon kívül, akár azelőtt - jelentette be a szerzői jogdíjakat felügyelő szervezet szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×