eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Vasárnap nem okozott gondot a kánikula

Budapesten nem okozott gondot vasárnap a kánikula a tömegközlekedésben, a mentőket sem riasztották az átlagosnál többször, a strandokon viszont nagy volt a forgalom. A hét utolsó napján kettes fokozatú hőségriasztás volt érvényben.

A fővárosban a legmagasabb hőmérsékletet - 36,2 fokot - Újpesten mértek, országosan a legmelegebb Tatán volt, ahol 36,5 fokot mutatott a hőmérő - közölte az ügyeletes meteorológus.

A budapesti tömegközlekedésben nem okozott fennakadást a nagy meleg, a villamossínek egy vonalon sem púposodtak fel, mert folyamatosan locsolták azokat - mondta a BKV fődiszpécsere.

A járművezetők egész nap könnyített munkaruhában, rövidnadrágban és rövid ujjú felsőben dolgozhattak, nem volt kötelező a nyakkendő viselése sem. A sofőrök két palack citromlevet, a végállomásokon pedig hideg ásványvizet kaptak.

A mentőknél Mészáros Hajnalka szolgálatvezető főorvos arról számolt be: nem észlelték, hogy több lett volna a feladat. Volt, akihez a hőség miatt riasztották a mentőket, ez azonban minden ilyen nap előfordul. A hétfőtől jelzett forróság miatt azonban a riasztások számának akár 30-40 százalékos emelkedésére is számítanak a mentősök.

Erős közepes forgalom volt a fővárosi strandokon - mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. főmérnöke. Kiss Ferenc elmondta, hogy a társaság kezelésébe tartozó 15 strandon hetven százalékos volt a telítettség, mintegy 20-30 ezer ember hűsölt a medencékben és környezetükben.

A legnépszerűbb a Palatinus, a Dagály és a Római strand volt, de az este tíz óráig nyitva tartó Széchenyi fürdőben is sokan vannak - tette hozzá.

Hétfőtől harmadik fokozatú hőségriadó lép életbe a meteorológusok által jósolt több napos kánikula miatt, a jövő hét közepéig 37-38 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×