eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Harkocsival tombolt egy férfi Sydney-ben - videó

Az ausztráliai Sydney-ben letartóztatták azt a férfit, aki egy magántulajdonban lévő páncélozott harci járművel telefonpóznákat döntött ki a városban.

A 45 éves John Robert Pattersont akkor vették észre a rendőrök, amikor az általa lopott páncélozott járművel lerombolt egy reléállomást helyi idő szerint hajnali kettőkor.

A tombolás nagyjából egy órán át tartott, a férfi kidöntött több póznát, átgázolt kerítéseken és megrongál reléállomásokat.

Az 1967-es brit harci jármű Greg Morris tulajdonában van, John Robert Patterson korábban az alkalmazottja volt, segített neki a harckocsi felújításában.

Nem velem volt problémája. Csak a tankom kellett neki, hogy megtehesse azt, amit megtett - mondta.

Úgy tudni, hogy John Robert Patterson korábban a hadsereg alkalmazásában állt, és telekommunikációs munkákon dolgozott. A férfi szerint eközben a mobiltelefonok által kibocsátott hullámok "kárt tettek a fejében".

Greg Morris azt ígérte, hogy helyrehozza az egymillió dollár értékű járművet, amelynek nincs biztosítása.

Elmondta azt is, hogy különleges harckocsija nagyon népszerű volt például az esküvőkön és a különleges járművek bemutatóin.

A bíróság elrendelte a John Robert Patterson pszichiátriai megfigyelését. A BBC felvételét itt nézheti meg!

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×