eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Táncolok majd a halálod napján"

Hatvanöt év házasság után ölte meg feleségét egy brit férfi, aki azt állította: azért gyilkolt, hogy véget vessen neje szenvedéseinek. A házaspárról mindenki azt gondolta, hogy boldogan éli mindennapjait, fiuk azonban kitálalt és elárulta: apja több mint hat évtizeden át tartotta rettegésben a családját.

A jelenleg 89 éves Devonshire-i férfi két évvel ezelőtt ölte meg feleségét. Megverte, majd szíven szúrta, ezt követően pedig a földön fekvő asszony kezébe családi fényképeket helyezett. Õ azt állította: azért végzett nejével, hogy enyhítse fájdalmait, amelyeket a köszvénye miatt élt át.

Fia azonban kétségbe vonta szavait, az apa valódi indítékai pedig sosem derültek ki. A férfit börtönbe zárták, így minden bizonnyal ő volt a legöregebb nagy-britanniai rab.

A börtönévek alatt a 62 éves fia egyszer sem látogatta meg, mindössze egy levelet írt neki, amelyben azt tudatta apjával: még a temetésére sem fog elmenni, sőt, halála napján örömtáncot jár majd.

Mindezt azzal indokolta, hogy apja évtizedeken keresztül terrorizálta családját. Hirtelen haragú és erőszakos ember volt egész életében - állítja a fia.

A férfi és felesége köztiszteletben álló emberek voltak a faluban. Gyakran látták őket együtt kertészkedni vagy kéz a kézben sétálni. Fia azonban most egy évtizedek óta tartó tévhitet tört meg a faluban, és elárulta: apja kegyetlen és erőszakos volt, akitől egész gyermekkorában félt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×