eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szemtanúk látták, hogy a képviselő megüti a rendőrt

Vannak tanúk, akik látták az incidenst Lengyel Zoltán fideszes képviselő és a rendőrök között vasárnap éjszaka - mondta a közszolgálati televízióban a budapesti rendőr-főkapitány. Az InfoRádió úgy tudja: a tanúk azt látták, hogy a képviselő megüti az egyik rendőrt.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője megerősítette, hogy vannak olyan tanúk, akik láttak részleteket a képviselővel szembeni rendőri intézkedésből. Erről a budapesti rendőrfőkapitány beszélt a közszolgálati televízióban.

Bár részletekről sem az ügyészség vezetője, sem pedig a főkapitány nem beszélt. Az InfoRádió úgy tudja, a szemtanúk azt látták, hogy Lengyel Zoltán megüti a rendőrt. Keresztes Imre hozzátette: a tanúkat egyelőre még nem hallgatták ki.

"A rendőrség megjelölte a számunkra azokat a bizonyítékokat, amelyek még megvizsgálhatóak. Akit tanúként jelöltek meg, azt nyilvánvalóan kihallgatjuk. Az ügy részleteiről továbbra sem kívánok nyilatkozni, a nyomozás folyamatban van" - közölte Keresztes Imre.

A képviselő védője, Futó Barnabás azt mondta: nem tud arról, hogy lennének szemtanúk. Az ügyvéd hangsúlyozta: az eset után a politikus is tett feljelentést a rendőrök ellen, de a nyomozás elrendeléséről egyelőre nem döntöttek.

Futó Barnabás nem tudta megmondani, mikor hallgathatják ki a képviselőt a nyomozók. Erre csak az után kerülhet sor, ha mentelmi jogát felfüggesztik.

"Egy orvos-szakértőt biztosan ki fognak rendelni, aki a látlelet és a felek előadása alapján meg tudja mondani nagy valószínűséggel, hogy ezek a sérülésnyomok mitől származhatnak" - tette hozzá.

Az ügyvéd egyébként ma adja át a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének a feljelentést, az ahhoz csatolt orvosi látleletet és a negatív alkoholvizsgálat jegyzőkönyvét is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×