eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Kína készül: különleges rendőrök vigyáznak majd az olimpián

Négyszintű biztonsági rendszert vezetnek be a 2008-as pekingi olimpián, és húszezren segítik majd a közlekedést az ötkarikás játékok ideje alatt - jelentették be az esemény szervezői.

Pekingben jelenleg 250 ezer ember segít a forgalomirányításban, közülük választják ki azt a húszezret, akik az olimpia idején is dolgoznak majd.

A kínai fővárosban a hivatalos adatok szerint ma három millió autó van, a közlekedés pedig már most is nehézkes, az illetékesek azonban leszögezték: semmiféle korlátozást nem vezetnek be a magántulajdonban lévő autók számával kapcsolatban.

Megtanítjuk az embereknek, hogyan használják privát járműveiket, ezzel párhuzamosan pedig fejlesztjük a tömegközlekedést - közölte a városvezetés egyik tagja.

Az ötkarikás játékok résztvevőinek és nézőinek biztonsága érdekében négyszintű biztonsági rendszert vezetnek be: az egyes egységeket magasan képzett biztonsági szakértők vezetik majd, ezért négyszáznál is több rendőrtiszti egyetemre járó fiatalt küldtek külföldi mesterkurzusokra, és több külföldi testülettel cserélték ki tapasztalataikat.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×