eur:
389.53
usd:
361.87
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Jó hír, hogy életben maradok, de..."

Feladta munkáját, nem fizette háza törlesztő részleteit, pénzügyileg segítette a családját és megtakarításait az élet élvezetére költötte az a férfi, akinek az orvosok azt mondták, hogy már csak egy éve van hátra. Aztán váratlan fordulat következett...

A most 62 éves John Brandricknél bő egy éve hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak az orvosok és közölték vele, hogy egy éve van még hátra.

A férfi a hír hallatán feladta önkormányzati munkáját, nem fizette tovább háza törlesztő részleteit. Pénze egy részéből a családját támogatta, megtakarításait pedig az élet maradéktalan élvezetére fordította.

A kétgyermekes családapa jórészt éttermekben evett, bár arra mindig vigyázott, hogy ne legyen túl messze a kezelését végző kórháztól. "Túlságosan féltettem az egészségem ahhoz, hogy külföldre utazzak. Imádtuk a környékbeli éttermeket" - mesélte.

Ahogy fogyott az ideje, a férfi úgy adományozta el ruháit és megtervezte a temetését. "Éjjel-nappal abban a tudatban éltem, hogy bármikor meghalhatok. Csak egy öltönyt, inget és nyakkendőt tartottam meg a temetésemre" - mondta John Brandrick.

Aztán egy évvel a végzetes diagnózis után sokkszerű hírrel lepték meg a férfit orvosai. Miközben a tünetei egyre gyengébbek lettek, a doktorok kijelentették, hogy John Brandrick nem rákos, csupán hasnyálmirigy-gyulladása van, ami gyógyítható betegség.

A férfi természetesen örült a hírnek, ami ugyanakkor meg is rázta. Most ott áll egy fillér nélkül, kénytelen volt eladni a házát és jobb híján a kórháztól követel kártérítést, amely egyelőre nem hajlandó neki végleges diagnózist nyújtani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×