eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hercegi esküvő herceg nélkül

A japán császári családhoz tartozó Satohito Arisugawa esküvője tökéletes volt: egy exkluzív tokiói klubban, hírességek és politikusok előtt mondta ki a pár a boldogító igent. Egyetlen apró hibája volt a fogadásnak: Satohito Arisugawa nem volt herceg, de még csak Satohito Arisugawa sem volt. Valójában Yasuyuki Kitano névre hallgatott és egy zöldséges fia volt.

A 44 éves Kitanót és 47 éves álmenyasszonyát, Harumi Sakamotót 26 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság a még 2003-ban elkövetett csalás miatt, amely során nászajándékba összesen 13 millió jent, azaz mintegy 24 millió forintot kaptak a becsapott vendégektől.

A neves vendégek többsége nem ismerte személyesen a "herceget", de ki is tudna visszautasítani egy meghívást egy hercegi esküvőre, főleg Japánban, ahol a császári család meglehetősen visszavonultan él. Seizo Mikami, egy üzletember-politikus is kapva kapott az alkalmon.

"Nagyon izgatott voltam, és úgy terveztem, hogy 500 ezer jent adok ajándékba. Végül azonban csak 100 ezret adtam, mert a titkárom kiderítette, hogy a "herceg" nem tartozott a szavazóim közé" - mesélte a politikus, aki próbálta megtalálni a fogadáson a japán trónörököst egy közös fotó reményében, de - nem véletlenül - nem bukkant rá.

"Az ítélet után sem haragszom rájuk" - mondta Seizo Mikami a The Times-nak.

"Rossz dolog becsapni az embereket, de nem öltek meg, vagy raboltak ki senkit. Próbálok arra gondolni, hogy egy olyan falusi fajankónak, mint nekem megadták azt az álmot, hogy egy királyi esküvő részese legyek".

Kitano egyébként a 80-as évek óta rendszeresen hercegnek adta ki magát, ám az esküvőig senkinek nem jutott eszébe, hogy utánanézzen származásának.

Az esküvőt követően azonban ezt a japán sajtó megtette, és villámgyorsan kiderült: Az Arisugawa-család már 1913-ban kihalt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×