INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Agyonlőtték Eminem legjobb barátját

Infostart / InfoRádió
Tűzharcban életét vesztette Proof amerikai rap-zenész kedd hajnalban egy detroiti klub előtt. A klub azon az Eight Mile úton található, amely Eminem nagy sikerű filmjének címe volt. Proof maga is szerepelt a moziban.

A Detroit külvárosában Található CCC éjszakai klub előtt kitört lövöldözésben a D12 együttes énekesén kívül egy másik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi vezetett a tűzharchoz. Az áldozatok egyike sem állt kapcsolatban az alvilággal, ugyanakkor a klub régóta botrányos helynek számított.

A 31 éves Deshaun "Proof" Holton, a jelenlegi talán legnagyobb fehér rap-sztár, Eminem egyik legjobb barátja volt. Sokszor léptek fel együtt, több közös videóklipet is készítettek, és Proof volt Eminem esküvői tanúja.

A zenész halálának egyik szomorú vetülete, hogy Proof egyik céljának tekintette annak a sztereotípiának a meghaladását, mely szerint a rap-énekesek általában erőszakos halált halnak.

Proof már a második rapper Eminem környezetéből, akit az elmúlt hónapokban meggyilkoltak. Tavaly decemberben Obie Trice-t lőtték le ugyancsak Detroitban.

A D12 együttes első albuma, a Devil's Night 2001-ben jelent meg és 4 millió példányban kelt el.

A címlapról ajánljuk