eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Évek óta halott a szicíliai maffia feje?

Olaszország legkeresettebb bűnözője, Bernardo Provenzano maffiafőnök évekkel ezelőtt meghalt - állítja volt ügyvédje. A 70-es éveiben járó "keresztapa", a szicíliai szervezett bűnözés feje negyven éve menekül a rendőrök elől.

"Úgy gondolom, hogy halott lehet, méghozzá évek óta" - mondta Salvatore Traina, aki 1985 óta volt a maffiafőnök ügyvédje a La Republicca római napilapnak.

"Mindenhol keresték már, hosszú évek óta intenzív kutatás folyik utána, és nem találják sehol. Ez jelent valamit" - fogalmazott Salvatore Traina, akit az elmúlt években egy, a bíróság által kijelölt ügyvéd váltott fel. Azt nem tudni mikor érintkezett utoljára egykori védencével.

Az olasz nyomozóhatóságok és politikusok kétkedve fogadták az ügyvéd kijelentését. Maurizio De Lucia palermói ügyész szerint az elmélet sántít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×