eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tévedésből rossz repülőtéren szállt le egy utasszállító

Tévedésből az észak-írországi Londonderry helyett egy közeli brit katonai támaszponton szállt le a Ryanair Liverpoolból érkező repülőgépe, amelyet az Eirjet nevű cég üzemeltet alvállalkozásban.

A 39 utast szállító Airbus A320-as pilótája úgynevezett vizuális megközelítéssel akart leszállni Derry repülőterén, és azt is hitte, hogy célállomása felé tart. A leszállás után derült ki, hogy a gép a Londonderrytől mintegy tíz kilométerre lévő Ballykellyben, a brit királyi légierő legnagyobb észak-írországi támaszpontján ért földet.

Az utasok a BBC-nek elmondták: amikor a pilóta a leszállás után bejelentette, hogy "valószínűleg rossz repülőtéren vagyunk", a fedélzeten tartózkodók kacajra fakadtak, mert azt hitték, hogy tréfáról van szó.

Csak amikor a gép körül elkezdtek gyülekezni a brit katonák, akkor kezdték sejteni az utasok, hogy a kapitány nem viccel.

A Ryanair mindazonáltal nem találta tréfásnak az ügyet, és közleményben szólította fel azonnali vizsgálatra a vele járatüzemeltetési szerződésben álló társcéget.

A közlemény szerint olyan pilótahiba történt, amilyen a Ryanair fennállásának több mint húsz éve alatt még nem fordult elő.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×