eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Önbizalom-hiányos gyerekből konzervatív felnőtt lesz?

Az önbizalom-hiányos, nyafogós gyerekekből konzervatív felnőttek lesznek, míg azok, akik önbizalommal megáldva, rugalmas hozzáállással vészelik át az iskolaéveket, nagy korukban inkább liberális nézeteket vallanak - állítja egy amerikai professzor két évtizedes kutatása alapján.

A kaliforniai Berkeley Egyetem professzora, Jack Block már régóta vizsgálja az emberi természet és a politikai irányultság közötti összefüggést. Kutatása során 90 gyerek fejlődését követte több mint két évtizeden keresztül.

A kutatás eredménye azt mutatja, hogy a nyafogós gyerekekből konzervatív, merev felnőttek lettek, akik ragaszkodnak a tradicionális nemi szerepekhez.

Az önbizalommal megáldott gyerekek ugyanakkor liberális, nyitott, széles érdeklődési körű, nonkonformista felnőtteké váltak.

A Journal of Research into Personality című személyiség-kutatásokkal foglalkozó tudományos lapban megjelent tanulmányt politikai és tudományos körökből is számos támadás érte, elfogultsággal vádolva a szerzőt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×