eur:
388.46
usd:
370.69
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga

Két hét a hó fogságában

Egy amerikai család 17 napot töltött a hó fogságában, amikor lakókocsijuk lesodródott az útról és a mély hóban rekedt. Mivel volt mivel fűteniük, és élelemmel is el voltak látva, úgy döntöttek: kivárják, míg a mentőcsapat odaér. A szülők akkor indultak csak gyalog segítségért, amikor a tévéből megtudták, hogy abbahagyták a keresésüket.

A hattagú család, akikről egy ideig azt hitte a rendőrség, hogy elrabolták őket, Oregon partvidéki hegyeiben került a hó fogságába.

Volt elég benzinjük és egy gázpalackjuk is, így tudták fűteni a lakókocsit.

Olvasztott hóból csináltak teát, és az eredetileg két napos útra szánt élelem mellett elfogyasztották azt a készletet is, amelyet még a számítógépes rendszerek 2000. január 1-jére jósolt összeomlásától tartva szereztek be.

A szülők csak akkor indultak el segítségért, amikor kis fekete-fehér tévéjükből megtudták, hogy felfüggesztették keresésüket. Másfél napi gyaloglás után találkoztak is egy erdőőrrel, és így megmenekült a család.

A nagyszülőkkel a lakókocsiban maradt két gyerek állítólag semmit nem vett észre a krízishelyzetből, fogalmuk sem volt arról, hogy bajban van a család.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×