eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Jót tesz Mozart az újszülötteknek?

Amerikai tudósok klinikai vizsgálatokba kezdenek, hogy kiderítsék: valóban jót tesz-e a klasszikus zene az újszülötteknek. Egy szlovákiai kórházban már alkalmazzák egy ideje a "zeneterápiát" az újszülötteknek fejhallgatón keresztül játszanak többek között Mozartot.

A Kassa-Saca-i kórház orvosi úgy hiszik, hogy a klasszikus zene segít az újszülötteknek "kiheverni" a világrajövetel traumatikus élményét.

A New York-i Cornell Egyetem orvosi főiskolája a klinikai kísérletek során azt vizsgálja majd: hatással van-e Mozart a koraszülött gyerekek stressz szintjére, szívverésére és mozgására.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×