eur:
388.83
usd:
370.93
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Százmilliós kártérítés egy "szellentő szék" miatt?

Egy tanárnő 1 millió fontos, vagyis több mint 370 millió forintos kártérítést követel, mert volt munkahelyén muszáj volt egy olyan széken ülnie, amely gyakran zavarba hozta a diákok, a szülők és a többi tanár előtt. Minden alkalommal ugyanis, amikor megmozdult rajta, a szék olyan hangokat adott ki, mintha szellentett volna a tanárnő.

A meglehetősen udvariatlan hangokat kiadó szék lecserélését többször is kérte az iskolától Sue Storer, ezt azonban elutasították, miközben két férfi igazgatóhelyettes is kapott új székeket.

A szék-ügy azonban nem az egyetlen eset volt, amely végül felmondásba kergette a tanárnőt.

A "szellentő szék" esete ugyanis Sue Storer szerint csak egy volt az iskolai vezetés sorozatos szexista intézkedései közül, amiért most 1 millió fontra perli volt iskoláját nemi megkülönböztetés miatt a 48 éves tanárnő.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×