INFORÁDIÓ 
2019. február 18. hétfő
Bernadett

jobbik

vona gábor

választás

aréna

Árnyékban maradnak a Jobbik árnyékkormányának tagjai

Árnyékban maradnak a Jobbik árnyékkormányának tagjai

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor

Március 18-án mutatja be a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt a struktúrát, amelyben – győzelmük esetén – vezetné a kormányát. Vona Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem nevezi meg leendő kabinetjének tagjait, mert szerinte ők félnek a jelenlegi politikai helyzetben.

Vona Gábor szerint a magyar realitás az, hogy teljesen joggal félnek egyetemi tanárok, államigazgatásban dolgozó szakértők. „Nincs meg az a fajta politikai higgadtság, nyugalom a mai Magyarországon, hogy ha valaki esetleg egy másik párt álláspontjával ért egyet, vagy annak programjával tud azonosulni, akkor onnantól kezdve nem válik halálos ellenséggé az éppen regnáló kormánypárt számára” – fogalmazott a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A politikus úgy véli, az, hogy a kabinet tagjait csak választási győzelmük esetén tudják bemutatni, nem a Jobbik szégyene, hanem a jelenlegi magyar kormányé. A pártelnök annyit azonban elárult, hogy nem pártpolitikusokat szándékozik a különféle tisztségekbe ültetni, hanem független személyeket. „Szerintem, ha ma Magyarországnak valamire szüksége lesz majd – bármelyik párt vagy politikai közösség is alakít kormányt –, az a

szakértői kormány”

–  jelentette ki Vona Gábor. 

Elmondása szerint olyan emberekről van szó, akik vagy jelenleg is az államigazgatásban dolgoznak, vagy a feladatra alkalmas egyetemi oktatók.

„Az utcáról nem lehet valaki azért egy gazdasági minisztériumban államtitkár”

– hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt. Vona Gábor azt ígérte, hogy március 18-án bemutatja a pártjával összeállított kormányzati struktúrát.

Nem számít a származás

Senkinek sem a származását nézik a Jobbikban, hanem azt, hogy mit tesz le az asztalra – reagált Vona Gábor egy 2013-as Kuruc.infón megjelent interjújának állításaira.

"Az interjúban azt mondta, hogy lemondana, ha kiderülne, hogy zsidó, de ugyanaz az ember maradna, a gondolkodása nem változna. Miért tartotta akkor fontosnak ezt ilyen bőven kifejteni?" - hangzott a kérdés, a pártelnök pedig így felelt:

"Megkérdezték... "

Az interjú a „Szegedi Csanád-eset” után készült – hívta fel a figyelmet a pártelnök. „Nagyon kevesen emlékeznek már rá, de akkor én kiálltam mellette, és azt mondtam, hogy mindenkire számítunk, mindenkire szükség van, senkinek nem a származását nézzük, hanem hogy mit tesz le az asztalra” – emelte ki.

Vona Gábor hozzátette: akkor, abban a szituációban, hasonló helyzetben kikérte volna a pártja véleményét arról, hogy szükség van-e rá. „Ebben a szituációban akkor megkérdeztem volna a pártomat, hogy kellek-e így vagy sem. Ma már erre szerintem nincs szükség” – fogalmazott.

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: a Szegedi Csanád-ügy óta nagyon sok minden változott, az ügy már nem bír jelentőséggel. „Ma is úgy működik, hogy senkitől nem kérdezzük, hogy milyen származású vagy milyen vallású” – mondta. Ma már ez a kérdés fel sem merülne – tette hozzá Vona Gábor.

Kapcsolódó hang

Félnek a Jobbik árnyékkormányának tagjai
 


Vona Gábor: senkinek sem a származását nézik a Jobbikban
 


A címlapról ajánljuk

Lövések az Örsön

Két társaság szólalkozott össze egy söröző előtt, ekkor dördültek el a gázpisztolyos lövések...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018