eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Tarlós: még soha nem hibásodott meg a BKK jegykiadó automatája

Marad a 30 napos díjelszámolás a szemétszállításban Budapesten - jelentette be a főpolgármester, aki azt is közölte, hogy 2019. december 31-ig a 3-as metró felújításának be kell fejeződnie.

Még soha nem fordult elő, hogy meghibásodott és nem jól adott vissza a Budapesti Közlekedési Központ jegykiadó automatája - mondta a főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján. Tarlós István cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy augusztus 14-én a Lehel téren egy utasnak 10 ezer forinttal kevesebbet adott vissza az automata.

Tarlós István azt is elmondta, hogy figyelemmel a komplex fővárosi szemétszállítás és hulladék kezelési feladatokra, megállapodás született arról, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. kialakításához kapcsolódóan a fővárosi szolgáltatási díj forráshiányának mértéke nem lehet több 1,9 milliárd forintnál. A megállapodás része az is, hogy a fővárosban marad a 30 napos díjelszámolás.

A főpolgármester megismételte: 2019. december végéig be kell fejeződnie a 3-as metró rekonstrukciójának. Emlékeztetett arra, hogy ehhez a határidő lejárta előtt háromnegyed órával megérkezett a támogatói határozat.

Tarlós István azt is közölte, hogy szeptember 26-a az első ajánlattételi határidő a 3-as metró rekonstrukciójához kapcsolódó autóbuszos tenderen. Úgy fogalmazott: bár ő soha nem akart szolgáltatást vásárolni, őszintén reméli, hogy sikerül a metró pótlását magyar busszal megoldani.

A felújítás jövő év februárjában vagy március elején kezdődhet el, a metrószerelvényeket pótló buszoknak pedig legkésőbb február középig meg kell érkezniük – mondta a főpolgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2017. augusztus 19. 08:07
×
×
×
×