eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Speciális bombák Budapest felett

Speciális bombák Budapest felett

Idén új helyszínre költözik az augusztus 20-ai tűzijáték. A Duna közepéről indítják a rakétákat. Leskovics Éva, a tűzijátékot készítő NUVU Kft. vezető pirotechnikusa ismertette a tudnivalókat.

Több mint 6.300 darab pirotechnikai eszközt lő ki,  3 nagyobb és 11 kisebb pontról a fél órás ünnepi fényjáték alkalmával a tűzijátékot készítő NUVU Kft. A robbanóanyagok súlya több mint 2,5 tonna. 

Leskovics Éva  vezető pirotechnikus az InfoRádiónak elmondta: biztonsági okok miatt döntött a cég az új helyszín mellett. Emellett új effektek bemutatására is lesz lehetőség. 

Hozzátette: az Országház olyan hátteret biztosít, ami a látványt még szebbé teszi.

Az effektek közül kiemelte a speciális, emeletes bombákat. 

Sok piros-fehér-zöld kép és Szent István király emlékére több, koronát jelképező elem is látható lesz.

A fénykavalkád közben klasszikus zenei válogatás szól majd, például a Kék Duna keringő, Rákóczi induló és az István, a király rockopera néhány betétdala.

A pirotechnikai szakember szerint

a Margit híd és a Lánchíd közötti rakpartok ideálisak, de bármelyik budai magaslat is megfelelő helyszín az érdeklődnek.

A dunai helyszín biztonsági szempontból nagyon fontos, hiszen a folyó szélessége miatt a kisebb szél sem jelent problémát a tűzijáték lebonyolításakor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×