eur:
400.08
usd:
362.11
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Michael H/Getty Images

Megszólalt az MFB Magyar Péter diákhiteles szerződéseinek ügyében

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata után nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél - közölte a bank.

A Kehi 2021 során folytatott átfogó vizsgálatot a Diákhitel Zrt.-ben, amely érintette a beszerzésekkel és szerződésekkel kapcsolatos gyakorlatot is. A Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását - olvasható a bank közleményében.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a 2021-es kormányzati ellenőrzés több hiányosságot is feltárt a Diákhitel Központnál, amelyet akkor a Tisza Párt mostani elnöke vezetett. A kiszivárgott, nem nyilvános jelentés szerint a Kehi összesen 52, 2018 és 2020 közötti, összesen 1,4 milliárd forint értékű szerződést vizsgált meg részletesen. És bár a közbeszerzési értékhatárt el nem érő, egyszerű beszerzési eljárásokat a jogszabályoknak megfelelően bonyolították le, a hivatal álláspontja szerint több esetben nem volt valós verseny vagy éppen túlárazás történt.

Címlapról ajánljuk

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×