eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Homokzsákokkal védik az orosz tüzérségi támadásoktól a csernobili atomerőmű áldozatainak emlékművét Kijevben 2022. április 26-án, az atomerőmű katasztrófájának 36. évfordulóján.  Az atomerőmű 4-es reaktorblokkjában 1986. április 26-án történt detonáció a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris balesete volt. A katasztrófa következtében 300 ezer embert kellett kitelepíteni, több tízezren szenvedtek egészségkárosodást.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Süttő-Neszmély bő 7 kilométer: 30 kilométert kell most kerülni - helyszíni tudósítás

Komárom és Esztergom még távolsági busszal sincs most összekötve, a vonat sem jár, néhány bátor kerékpáros azonban igen, bár a kísértetiessé vált 10-es úton 10 centis víz hömpölyög. Az elárvult vasúti sín jelenti itt a védelmet. Süttő és Neszmély egyébként védve van, az autóforgalom az, ami ellehetetlenült.

Süttőről jelentkezett be az InfoRádió tudósítója, a település alig bő 7 kilométerre van Neszmélytől, de most több mint 30 kilométert kell kerülni úttalan utakon, "tankcsapdák" közepette, akár kamionokkal szemben is.

Esztergomot Komáromtól egyébként teljesen elzárta a víz, pótlóbuszok sem járnak, Esztergomtól Süttőig lehet csak busszal eljutni.

A 10-es út most kísértetien az út tövéig ér a víz, a vasúti töltés jelenti a gátat.

Tudósítónknak elmondták a helyszínen, a 10-es utat néhol most 10 centi magasan borítja a víz, néhány kerékpáros azért megpróbál átjutni itt, egy német csoport egy térkép fölött gubbasztva töprengett azon, hogy merre tovább.

A vasúti közlekedés is leállt már, kérdés, mikor indulhat újra.

A nevezett települések egyébként biztonságban vannak, Süttő Szent István szobra is homokzsákok mögé bújik.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×