eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Elhalasztották az autómentes hétvégét a fővárosban

A dunai árvíz miatt a tervezettnél két héttel később, október 5-én és 6-án rendezi meg az autómentes hétvégét a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a közlekedési társaság.

Azt írták, a környezettudatosságot és a fenntartható városi közlekedést erősítő Európai Mobilitási Héthez szorosan kapcsolódó változatos, elsősorban Duna-parti programok elhalasztását az elmúlt évtized legnagyobb árvize, valamint az árvízi védekezéssel járó embert próbáló feladatok indokolják.

Kiemelték, hogy a BKK és a Fővárosi Önkormányzat a két hét múlva rendezendő eseményen igyekszik megvalósítani az eredeti programot, ennek keretében kerékpáros-oktatással és tanpályákkal, mobilitási témájú városi sétákkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint járműbemutatóval és kiállítással népszerűsítik majd a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket.

Az Európai Mobilitási Hét fővárosi programjai közül időpont-változtatás nélkül megtartják csütörtökön 17.30-kor a Puskin moziban az ingyenes „Miért bringázik Hollandia?” című film vetítését és az előadást. A szervezők egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy az árvíz okozta torlódások elkerülése érdekében a közösségi és a kerékpáros közlekedést vegyék igénybe.

A társaság közleményében hangsúlyozták, hogy a BKK, valamint a közlekedési cégek munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az óráról órára változó kedvezőtlen körülmények dacára is zökkenőmentes legyen a fővárosi közösségi közlekedés.

A szakemberek a forgalomszervezés mellett folyamatos figyelmet fordítanak az árhullám elleni védekezésre, valamint az utasok gyors és pontos tájékoztatására is - ismertették, hozzáfűzve, hogy az árvíz miatti lezárások, valamint a közösségi közlekedést érintő változások aktuális helyzete nyomon követhető a bkk.hu/arviz oldalon.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×