eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Már nyaldossa a Duna a Római-partot, nézze meg legfrissebb fotóinkat!

Lassan ellepi a Duna a Római-part sétányát, azt a részt, ahol a büfésor található. Nézze meg kedd déli fotóinkat!

A budapestiek kedvenc hekksütőit fenyegeti már a Duna a Római-parton. A víz kedden érte el a part menti sétányt. Holnap már nem lehet itt sétálni.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Mindenesetre egyelőre két védelmi vonalat alakítottak. Az egyik, a Királyok útjánál van, itt valamivel mélyebb a part. Ide már nem lehet behajtani autóval és a 34-es busz vonalát is módosították. Lezárták az árvízi kapukat és valószínűleg víz alá kerül majd több szálloda és partmenti étterem valamint a Római Teniszakadémia is.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Valamivel délebbre (a Belváros felé) viszont a part menti sávnál folyik a védekezés. A volt Postás üdülőt, amely most apartmanház, homokzsákokkal próbálják megvédeni.

Ez azt jelenti, hogy az Emőd utcánál ki lehet hajtani a Nánási útra, és itt még a busz is közlekedhet.

A vízügy legfrissebb előrejelzése szerint holnapra újabb egy méterrel emelkedik a Duna, a tetőzést vasárnap reggelre várják, 849 centivel. Ez 42 centiméterrel maradna el a 2013-as csúcshoz képest. Akkor egyébként mindenki kitelepítettek a Nánási út - Királyok útja vonalon belülről, ami hullámtérnek számít. Itt az elmúlt 25 évben több üdülőnek mondott lakópark épült fel.

Az is igaz, hogy a 11 évvel ezelőtti áradás után megépült az a gát, amely a visszaduzzadó Arany-pataktól védi meg a Pók utcai lakótelepet.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 14:42
×
×
×
×