eur:
392.78
usd:
355.29
bux:
72373.16
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart az állami beruházások változásáról az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. július 11-én. Augusztus elsején lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lázár János térképeken mutatta meg, mennyi út épül az új, mohácsi Duna-hídhoz

Az építési és közlekedési miniszter két nagy volumenű beruházásról is megosztott részleteket: a Mohácsnál épülő új hídról, és az M49-es autópálya bővítéséről.

Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-posztjában tette közzé a frissen elfogadott költségvetésű, Mohácsra tervezett új Duna-híd és a hozzá tartozó útszakasz tervezetének első részleteit.

"Az 51-es számú főút és az M6 autópálya között 28,8 km hosszon főutat építünk, melynek a 756 méter hosszú új Mohácsi Duna-híd is része lesz. Idén áprilisban nyerte meg a Duna Aszfalt Zrt. az új Mohácsi Duna-híd kivitelezését és mára a munkák elkezdéséhez szükséges 389 milliárd forint hazai forrás is rendelkezésre áll" - írja a tárcavezető. Hozzáteszi, hogy

a projekt kivitelezése október végéig elindul, és várhatóan 2028 őszéig tart majd.

A tervezett mohácsi Duna-híd és a hozzá tartozó útszakasz tervezete.
Az új, mohácsi Duna-híd és a hozzá tartozó útszakasz tervezete.

Arról is beszámol, hogy az M49 autópálya első, 28 kilométeres szakasza már épül, most az országhatárig tartó közel 18 kilométer megépítéséhez biztosítottak 198 milliárd forint hazai forrást. Mint írja, a projekt 2027-es várható befejezésével össze lesz kötve Nyíregyháza és Szatmárnémeti, amivel erősödik Magyarország és Románia gazdasági és társadalmi együttműködése.

Az M49-es autópálya folyamatban lévő és tervezett bővítése.
Az M49-es autópálya folyamatban lévő és tervezett bővítése.
Címlapról ajánljuk
Pletser Tamás a Barátság vezeték leállításáról: új alapvető kőolajellátási útvonala lehet hazánknak

Pletser Tamás a Barátság vezeték leállításáról: új alapvető kőolajellátási útvonala lehet hazánknak

Ukrajna 2025. január 1-jén leállítja a Barátság olajvezetéket – jelentette be az ukrán elnök egyik tanácsadója. A leállás következményeiről az InfoRádió Pletser Tamást, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×