eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Fotó: Matthias Cooper: https://www.pexels.com/photo/blue-water-1147124/
Nyitókép: Pexels/Matthias Cooper

Lesújtó hír érkezett az egyik közkedvelt fürdővel kapcsolatban

Nemhogy nem indult el a felújítás a Dandárba, hanem valószínűleg ki sem nyithat már idén a budapesti fürdő.

A Budapest Hévízei és Gyógyfürdői Zrt. korábban azt tervezte, hogy 2024 tavaszán több mint 100 millió forintos felújításba kezd a Dandár Fürdőben, hogy orvosolja a létesítményben felmerült problémákat, és a munkálatokkal húsvétra már végeztek is volna. Eredetileg felújítani tervezték a földszinten található medencék előtti területeket (zuhanyzók, mellékhelyiségek, szauna, pihenőtér), a teljes burkolatot, az ott található gépészeti szerkezeteket, a vízszigetelést, valamint a födémet is megerősítették volna. Később a strandszezon kezdetére csúsztatták a kezdést, a dátum június 14-e lett, a fürdő bezárása mellett.

A nyitás tervezett időpontja ekkor augusztus vége, szeptember eleje volt, de a BGYH kommunikációja szerint

váratlan problémákkal szembesültek, ezért a fürdőt idén már nem nyitják meg

– írta az Index.

"A Dandár Fürdő felújítása a tervezett ütemben, június közepén elindult. A munkálatok során a szakemberek a csaknem százéves épületben súlyos statikai problémákat találtak, melyeket előzetesen nem, csak a födémszerkezet megnyitásával lehetett alaposan megvizsgálni. Az épülettel egykorú szerkezet teljes feltárását a szakértők megkezdték, jelenleg is zajlik. Ennek eredménye szeptemberben lesz látható, és ez alapján lehet majd meghatározni, pontosan milyen többletfeladatokkal kell számolnunk. A fürdő felújítása ezért hosszabb időt vesz igénybe, újranyitása ebben az évben nem várható" – írta a lap a szebb napokat is látott, a fővárosi gyógyfürdők között a leginkább veszteségesnek számító fürdő honlapja alapján.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.

USA: egymásra licitál a két elnökjelölt

A megélhetési és lakhatási költségek csökkentésére vonatkozó választási ígéreteket jelentett be Kamala Harris demokrata elnökjelölt pénteken, egy nappal azután, hogy Donald Trump republikánus jelölt körvonalazta az infláció elleni fellépésről szóló elképzeléseit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×