eur:
396.27
usd:
362.8
bux:
0
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Villamospótló buszok a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Figyelem - nem érdemes a hétvégén megszokásból villamosozni Budapesten

A hűvösvölgyi villamosok karbantartás miatt nem közlekednek szombaton és vasárnap Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, valamint augusztus 12-től 18-ig Hűvösvölgy és Budagyöngye között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hűvösvölgyi villamosvonalon augusztus 10-től 18-ig több helyszínen garanciális javítási munkát, a Budagyöngye megállóhelyen Hűvösvölgy felé akadálymentesítést végez a BKV Zrt., ezért változik az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A és a 61-es villamosok közlekedése.

A villamosok helyett Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között 61-es jelzéssel pótlóbusz jár augusztus 10. és 18. között. A karbantartás idején buszsávot létesítenek a Hűvösvölgyi úton a Furulya utca előtt lévő középszigettől a Versec sorig a centrum irányába, ezen kívül a Kelemen László utca és Budagyöngye közötti jelzőlámpás kereszteződésekben programmódosítással megnövelik a Hűvösvölgyi úti főirány kapacitását.

A munkák miatt közúti korlátozások várhatók:

a Budagyöngye villamosperon átépítése miatt várhatóan augusztus 10-e és 12-e között a Szilágyi Erzsébet fasoron a villamosperonnal érintett szakaszon időszakosan kétszer egy forgalmi sáv lesz járható; a munkaterület előtt sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítani.

Javítási munkát végeznek augusztus 10-től az Akadémia P+R-hez vezető villamosátjáróban annak teljes lezárása mellett, ezért a Hűvösvölgyi útról a P+R parkoló, valamint ehhez kapcsolódóan a Hidász utca a Hűvösvölgyi út felől nem lesz elérhető a P+R parkolón keresztül.

A P+R parkoló zsákutca lesz a munkavégzés idején, csak a Hidász utca felől lehet megközelíteni - fűzték hozzá.

Az Akadémiánál lévő átjárót a kivitelező várhatóan augusztus 21-én 7 órától nyitja meg a gépjárműforgalom előtt - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Hétvégén érkezik egy újabb nagyobb szállítmány a szamárköhögés elleni védőoltásból, a patikák a jövő hét elejétől már újra tudják rendelni a vakcinát. A fertőzés leginkább az oltatlan vagy részben oltott kisbabákra veszélyes, ezért Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályának osztályvezetője a harmadik trimeszterben lévő várandósoknak javasolja leginkább a védőoltást, valamint azoknak, akik részt vesznek a kisbabák gondozásban.

Elindult a férfi nyílt vízi úszók versenye

Megkezdődött a férfi nyílt vízi úszók versenye. A táv tíz kilométer, ott van a mezőnyben Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×