eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
red green yellow orange color fuel gasoline dispenser  background
Nyitókép: chutarat sae-khow/Getty Images

A kormány bejelentette a benzinárak letörését

A családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amely eredményeképpen ma a lakosság a benzin esetében 34 forinttal, a gázolaj esetében 38 forinttal tankolhat olcsóbban az áprilisi, illetve februári csúcsértékekhez képest - jelentette be pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Magyarországon pénteken (a holtankoljak.hu adatai szerint) 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 616 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 623 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szintén pénteken közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 626 forintot, a gázolaj átlagára 630 forintot ért el - tették hozzá.

A kialakult árszint alapján az NGM megállapította, hogy Magyarországon a családok most olcsóbban tankolhatnak üzemanyagot, mint a szomszédos országok lakosai: a benzin esetében 10 forinttal, a gázolaj esetében 7 forinttal.

Mindez azt jelenti, hogy érvényesül a kormány elvárása, azaz a magyar családok nem fizetnek többet a benzinért vagy a gázolajért, mint a környező országok lakosai - hangsúlyozták.

Emlékeztettek, hogy a kormány az elmúlt időszakban többször és határozottan rögzítette elvárását, miszerint a magyar családok ne fizessenek többet a kutakon, mint a szomszédos országok lakosai, mert ez igazságtalan helyzetet eredményez.

Mindemellett a kormány megfontolja az üzemanyagkereskedők azon javaslatát, hogy heti helyett havi összevetések készüljenek az üzemanyagárakról, amivel a szomszédos országok sajátosságaiból adódó eltérések kiküszöbölhetők. Ezért a kormány figyelemmel kíséri a Központi Statisztikai Hivatal által kidolgozásra kerülő módszertant - közölte az NGM.

Címlapról ajánljuk
Most indulnak Párizsba a legnagyobb magyar éremreménységek

Most indulnak Párizsba a legnagyobb magyar éremreménységek

Schmidt Gábor mind a tizenhat magyar egységet képesnek tartja arra, hogy bejusson az A-döntőbe a párizsi olimpián. A sportvezető az InfoRádióban elmondta: több magyar is harcban lehet a dobogós helyezésekért, és várhatóan a napi forma dönti el, milyen színű érmeket nyernek majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 13:22
×
×
×
×