eur:
392.66
usd:
362.52
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Sérült taxi az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Árpád hídi tragédia - Egy pillanaton múlt, hogy elejét vegyék a taxi ellopásának

A rablásgátlóval megpróbálták leállítani az ellopott taxit, de nem volt rá elég elég idő.

A Blikk arról írt, hogy a balesetet egy 43 éves egyedül élő férfi, B. Roland okozta, aki a baleset előtt egy vidéki településen élt. A lapnak sikerült elérnie a férfi testvérét.

A testvérem nagyon szerette a családját, akin tudott, segített. Szerethető ember volt… Saját családja nem volt, csak mi, testvérei voltunk neki – mondta a portálnak a húga.

A Tavasz utcánál ellopott taxi tulajdonosa is nyilatkozott, ő azt mondta:

– Egyszer csak a semmiből, a hátam mögül lépett hozzám olyan közel, hogy még a büdös, savanyú leheletét is éreztem. Ijedtemben hátrébb léptem, mire ő azt kérdezte, utasra várok-e. Ezután agresszíven félre lökött és a kezem és a testem között befúrta magát az autómba. Gyomron ütött, a kezemre rácsapta a kocsiajtót, közben próbált ellökni. A lábamat is igyekezett elkaszálni, hogy felboruljak. Úgy voltam vele, hogy nem adom magam, ezért beleálltam a harcba. Amikor látta, hogy komolyabb ellenállásba ütközik, még inkább felgyorsult és elkezdett csapni, vágni, görcsösen kapkodni. Végül csak azért engedtem el az autót, mert majdnem ráment a lábamra a kerékkel és azt nem akartam. Annak idején 16 évig karatéztam, de a nagy darab férfit nem bírtam kirángatni – elevenítette fel a pillanatokat a Blikknek Györgyi.

A taxis 18 éve dolgozik a szakmájában és kizárólag este, éjszaka vállal fuvarokat.

Nem az első eset, hogy támadás érte: korábban az egyik vendége sokáig fojtogatta,

végül sikerült megvédenie magát. Mielőtt a tolvaj elhajtott a kocsijával, még ki tudott kapni egy telefont a műszerfalról. Próbált idegeneket leinteni, hogy utolérjék az ámokfutót, hiszen tudta, hogy az úgynevezett rablásgátló miatt hamarosan le fog állni az autója. A kikapcsolásához egy kódot kell beírni, amit csak ő tudott, de addigra már megtörtént a tragédia.

"Rémisztően zavaros volt a tekintete, züllött alaknak tűnt. A rendőröket kihívtam, felvettek, de mire a hídra értünk, már megtörtént a baleset. Nem engedtek oda, de láttam a Suzukiban az egyik holttestet. A földön is sérültek hevertek, akik egy másik taxiból estek ki, ami szintén részese volt az ütközésnek. Amikor odanéztem, a mentősök éppen megállapították a kocsimat ellopó férfi halálát, majd egy zsákkal letakarták. A munkám során találkoztam már hasonlóval, rettenetes, amikor ártatlanok halnak meg egy ámokfutó miatt. Mentálisan és fizikálisan is nagyon elfáradtam" – mesélte a portálnak az 50 éves nő.

Egyedül él egy Pest vármegyei településen, csak az édesanyjára számíthat. A Toyota Camry Hibrid autóját örökségből vásárolta, most viszont fogalma sincs, hogy a biztosító fizetni fog-e neki valamit a történtek után. Egyébként állatmentéssel is foglalkozik régóta, ám autó nélkül most azzal is fel kell hagynia.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okoztak, hárman meghaltak és többen megsérültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×