eur:
394.99
usd:
367.3
bux:
71517.66
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Kábítószeres gumicukor okozott tömeges rosszullétet Budapesten

Harmincegy külföldi állampolgárt kellett a toxikológiára szállítani, miután ettek a THCJD nevű, pszichoaktív anyagot tartalmazó édességből.

A 31 külföldi egy Váci utcai kendershopban vásárolt a termékből, amit elfogyasztva rosszul lettek - számol be róla a blikk.hu.

A BRFK közölte, hogy "szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen - köztük fiatalkorúak - kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. A nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá."

A lap szerint egy csomag kannabioid-tartlamú gumicukor 15 ezer forintba kerül és 5 darabot tartalmaz a THCJD hatóanyagot tartalmazó édességből. Egy névtelen forrásra hivatkozva azt írják, hogy több embert kómaszerű állapotban szállítottak kórházba.

Funk Sándor toxikológus a lapnak azt nyilatkozta, hogy ilyen súlyos esetnél a maradandó károsodás veszélye is fennáll, attól függően, hogy az agyban mire volt hatással a kábítószer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×