eur:
395.54
usd:
369.3
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
A Sándor-palota által közreadott képen Sulyok Tamás köztársasági elnök beszél az Andrzej Duda lengyel államfővel a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón a lengyelországi Ószandecen (Stary Sacz) 2024. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Érdi Róbert

A Sándor-palota videóval reagált az államfőt ért támadásra

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke lemondásra is felszólította a köztársasági elnököt, aki most egy videóval reagált.

Dobrev Klára május 28-án bejelentette, hogy az Országgyűlésben összegyűltek a Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szembeni hivatali megfosztási eljáráshoz szükséges aláírások. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője a múlt héten úgy nyilatkozott: "Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek". A DK árnyék-miniszterelnöke ezért lemondásra szólította fel Sulyok Tamást.

A Sándor-palota már korábban reagált és közölte, hogy az államfőnek nincs takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

Most Sulyok Tamás közösségi oldalán megjelent egy videó, amelynek témája a köztársasági elnöknek járó tisztelet, és erről Nemcsák Károly, Oberfrank Pál, Eperjes Károly, Kásás Zoltán és Ókovács Szilveszter fejti ki véleményét a képsorokon.

A felvételhez a Facebookon kísérőszövegként Radnóti Miklós Himnusz a békéről című verséből idéztek: „Mert egyszer béke lesz. / Ó, tarts ki addig lélek, védekezz!”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×