eur:
390.27
usd:
357.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
volánbusz kártyás fizetés
Nyitókép: Volánbusz

Hamarosan már kártyával is lehet fizetni a Volánbuszokon

Már csak őszig kell várni, hogy többé ne kelljen készpénzzel készülni, ha Volánbusszal szeretnénk utazni, de nincs bérletünk.

Idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy-és bérletvásárlás - írja közleményében a közlekedési vállalat.

Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után a Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, majd országszerte elindul a telepítésük.

A Volánbusz 2023. január 30-tól február 26-ig tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés működését. A tesztek kedvező tapasztalatai után június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra.

Így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszt szerelnek fel POS-terminállal. A terminálok nem csak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. Bíznak benne, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Betonfalba csapódtak az elektromos autók Európában

Betonfalba csapódtak az elektromos autók Európában

Megérkeztek az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) havi újautó értékesítési statisztikái, melyek alapján kifejezetten erősre sikerült a június, hiszen az EU-ban 4,3 százalékkal nőttek az eladások, ezzel pedig az év legjobb havi adatát sikerült produkálni. A legtöbbet továbbra is benzines autóból veszik, de egyre jobban zárkóznak fel a hibridek, viszont a többi hajtáslánc - beleértve a teljesen elektromost - továbbra is jelentősen le van maradva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×