eur:
395.15
usd:
368.29
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
volánbusz kártyás fizetés
Nyitókép: Volánbusz

Hamarosan már kártyával is lehet fizetni a Volánbuszokon

Már csak őszig kell várni, hogy többé ne kelljen készpénzzel készülni, ha Volánbusszal szeretnénk utazni, de nincs bérletünk.

Idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy-és bérletvásárlás - írja közleményében a közlekedési vállalat.

Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után a Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, majd országszerte elindul a telepítésük.

A Volánbusz 2023. január 30-tól február 26-ig tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés működését. A tesztek kedvező tapasztalatai után június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra.

Így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszt szerelnek fel POS-terminállal. A terminálok nem csak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. Bíznak benne, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×