eur:
395.52
usd:
369.2
bux:
70392.06
2024. június 24. hétfő Iván
Varga Mihály pénzügyminiszter az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport luxembourgi ülésén 2024. április 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Varga Mihály: ez nem tartott sokáig

A növekvő migrációs nyomás miatt kiemelten fontos határvédelem terheiben növelni szükséges az uniós szerepvállalást - érvelt korábban a pénzügyminiszter, és ennek előmozdítása érdekében személyes látogatásra hívta Johannes Hahn uniós költségvetési biztost a magyar határra.

Arról az Infostart is beszámolt, hogy értesülések szerint Johannes Hahn elfogadta Varga Mihály meghívását. Most azonban a Szabad Európa cikkére reagálva a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a látogatás a hírek szerint nem olyan formában valósul meg, ahogyan azt szerette volna.

"Johannes Hahn uniós biztos elfogadta a meghívásom, de csak Budapestig hajlandó eljönni, a vita tárgyát képező déli határkerítéshez már nem" - írta a tárcavezető. Hozzátette: bízik a további egyeztetésben, hátha mégis lesz mód a személyes bemutatásra.

Úgy tudni, Johannes Hahn az illetékes bizottsági szóvivő útján cáfolta, hogy szándékában állna a déli határ meglátogatása, és közölte, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter meghívására, a közelgő magyar EU-tanácsi elnökségre való tekintettel szándékozik június második felében Budapestre utazni. A célja, hogy megbeszéléseket folytasson az EU következő többéves keretköltségvetéséről, amelyet várhatóan jövő júniusban mutat be az EP-választások nyomán felálló, új összetételű Európai Bizottság.

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 09:42
×
×
×
×