eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

Bezár az egyik forgalmas budapesti benzinkút

A helyén zöldfelületet alakítanak ki, valamint parkolóhelyeket is építenek.

Május 29-én, szerdán bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút. A kútoszlopokat leszerelik, a töltőállomást lebontják, majd megkezdődik a terület rendezése – közölte honlapján a Józsefvárosi Önkormányzat.

Az érintett területet lezárják és mobilkerítésssel körbekerítik, ami a szervizút forgalmát nem érinti, viszont

a bezárást követő napokban - várhatóan május 31-től - a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzása és elszállítása miatt várhatóan 3-4 órára lezárják szervizutat.

A kútoszlopokat a tervek szerint június 4-éig leszerelik, a benzinkút épületének és a tetőnek a bontási munkálatai pedig a június 10-i héten kezdődnek, amikor szintén lezárják a szervizutat és a parkolósávot. A műveletek várhatóan három hétig tartanak.

A tervek szerint július elsejétől eltávolítják a kútterület alatti tartályokat, ami előreláthatólag két hetet vesz majd igénybe. A tartályok kiemelése után hét héten keresztül felszíni munkákat végeznek: többek közt lebontják a zajvédő falat, helyreállítják az útpályát, parkolókat alakítanak ki, illetve megkezdődnek a zöldfelület előkészítésével kapcsolatos munkálatok.

Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)
Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)

A zöldfelület kialakítását és a faültetési munkákat a VIII. kerületi önkormányzat végzi, ami várhatóan késő ősszel indulhat meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×