eur:
395.16
usd:
368.35
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

Bezár az egyik forgalmas budapesti benzinkút

A helyén zöldfelületet alakítanak ki, valamint parkolóhelyeket is építenek.

Május 29-én, szerdán bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút. A kútoszlopokat leszerelik, a töltőállomást lebontják, majd megkezdődik a terület rendezése – közölte honlapján a Józsefvárosi Önkormányzat.

Az érintett területet lezárják és mobilkerítésssel körbekerítik, ami a szervizút forgalmát nem érinti, viszont

a bezárást követő napokban - várhatóan május 31-től - a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzása és elszállítása miatt várhatóan 3-4 órára lezárják szervizutat.

A kútoszlopokat a tervek szerint június 4-éig leszerelik, a benzinkút épületének és a tetőnek a bontási munkálatai pedig a június 10-i héten kezdődnek, amikor szintén lezárják a szervizutat és a parkolósávot. A műveletek várhatóan három hétig tartanak.

A tervek szerint július elsejétől eltávolítják a kútterület alatti tartályokat, ami előreláthatólag két hetet vesz majd igénybe. A tartályok kiemelése után hét héten keresztül felszíni munkákat végeznek: többek közt lebontják a zajvédő falat, helyreállítják az útpályát, parkolókat alakítanak ki, illetve megkezdődnek a zöldfelület előkészítésével kapcsolatos munkálatok.

Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)
Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)

A zöldfelület kialakítását és a faültetési munkákat a VIII. kerületi önkormányzat végzi, ami várhatóan késő ősszel indulhat meg.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Egyre csúnyább, ami az Nvidiával történik

Egyre csúnyább, ami az Nvidiával történik

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. A kedvező részvénypiaci hangulat ellenére nagyot ütöttek a kriptodevizákon, kulcsszintre került a bitcoin árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban indult a kereskedés, külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×